k149 usb pic programlama devresi

Resimde zif sokete takılmış Pic16f628 görülüyor. 2. pinden itibaren takılıyor. Her pic'in bağlantısı değişik olabiliyor.
K149 programlayıcı, Brenner projesine göre daha zor bir uygulama olmasına rağmen arkadaşımız Fatih Güneş tarafından denenmiş ve çalıştırılmış bir proje. Aşağıdaki K149 pic programlayıcı linkinden bütün dosyaları indirebilirsiniz.
K149'u ister seri port ister usb portundan çalıştırabilirsiniz. Devre beslemesi 18 volt dc. Baskı devre çift katmanlı. FT232 ile usb bağlantısı sağlanmış. Usb sürücü dosyaları USBdriver klasörü içerisinde mevcut. Devrede kullanılan pic16f628'in hex kodunu da diypack25ep klasörü içerisinde.
K serisi programlayıcıların hex kodları birbirinden farklı olduğu için diğer k serisi hex kodları da bu klasör içerisinde mevcut. Ancak bu proje K149A olduğu için pic16f628'e yüklenecek dosya adı EPK149A hex dosyasıdır. Başka bir programlayıcı da kod pic16f628'e yükleniyor ve pic devreye takılıyor.
Programlayıcı bilgisayara USB'den bağlandığında windows devreyi donanım olarak algılıyor ve sürücü dosyasının yerini göstererek donanımı kurabilirsiniz. Bu sayede winpic800 gibi diğer programlar ile de programlayıcıyı kullanabilirsiniz. Ancak merak etmeyin K149 projesinin kendi programı mevcut.
diypack25ep klasörü içerisinde Microbrn programı ile hex kodlarınızı istediğiniz pic'in içine yükleyebilirsiniz. Kullanacağınız pic'i seçtiğinizde program sağ tarafında pic'i zif sokete nasıl takmanız gerektiğini de gösteriyor.
Ayrıca USBpic programlayıcı klasörü içinde micropro programını da kulanabilirsiniz.
Baskı devre, komponent yerleşimi, hex kodları devre şemaları, parça listesi, sürücüler ve İngilizce açıklamaların olduğu klasörleri aşağıdaki linkten download edebilirsiniz. (5.8 MB.)
K149 pic programlayıcı dosyaları
alternatif link:
Fatih kardeşime bilgilerini bizimle paylaştığı için teşekkür ederim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

dc motor yönü değiştirme devresi

chrome ile programsız video nasıl indirilir

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme