visual basic 6 visual studio kod dönüşümü convert


Visual Studio ile .net  platformu 10 yılı devirmesine rağmen hala Visual Basic 6 nın etkileri devam ediyor. Bende hala bazı küçük işlerde kullanıyorum. Daha sonra .net kodu oluşturduğumda oluyor.

VB6 ile oluşturduğum bir programın win8 yüklü tablette sorunsuz çalıştığını görmekte ayrı bir konu. Tabi 64 bit değil. 64 bit için .net ortamı şart.

Hala vb6 kullanıpta .net e kodlarını dönüştürmek isteyenler için çözümü vs2008 sağlıyor. Doğrudan vb6 proje dosyasını vb.net koduna dönüştürüyor. VS2008 indirme linkini yazının sonunda bulabilirsiniz. Ancak vs2010 ve üzeri sürümlerde convert menüsü boş görülüyor.

Dönüştürülen bu koduda vs2010 yada vs2013 gibi sürümlerde kullanacaksanız yine bir convert işlemi yapılması gerekiyor, ancak sorunsuz bir çevirme gerçekleşiyor.

Genellikle bu convert aracı file-open-convert yolunda oluyor ancak bulamazsanız aşağıdaki görsel size yardımcı olacaktır. Benim vs2008 professional edition sürümümde convert yoktu. Aynı yoldan görünür hale getirdim. File menüsüne ekledim.

View-toolbars-customize-commands yolundan converti file menüsüne ekleyebilirsiniz.
 



 
Youtube da gördüğüm bir örnek videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Bu örnekte text to speech uygulaması çevrilmiş. Bende bir vb6 klavye uygulamasını vb.net e çevirdim sorunsuz çalıştı ancak gelişmiş projelerde bazı kod uyumsuzlukları çıkabilir.

Ayrıca vb.net c#.net yada  c#.net  vb.net kod çevrimleri için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.


vb.net to c#.net web site 


c#.net to vb.net web site 

convert youtube video link




visual studio 2008 download

Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

chrome ile programsız video nasıl indirilir

dc motor yönü değiştirme devresi

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme