ses tanıma devresi voice recognition circuit hm-2007

hm 2007 kullanılmış konuşma tanıma devresi
Bu hm2007 çipi kendisine verilen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Öğrenebiliyor. Öğrendiğini bir sram e kaydediyor ve hatırılıyor. Dil, lehçe ayırmıyor. Kod yazmakta gerekmiyor. Ne güzel.

Benim de ses komutu ile kontrol için 2011 yılında yaptığım bir proje vardı, bilgisayar tabanlıydı dili ingilizceydi videosu aşağıda. 2011 de sanırım bu çip üretilmemişti. Olsa mutlaka bunun üzerinde çalışırdım.



Youtube da ses tanıma ile ilgili bir çok video izleyebilirsiniz. Bizden bazı arkadaşlarda bu konu ile ilgili bir çok çalışma yapmışlar. Temelde adc ya da ses analizi üzerine gitmişler. Ancak videolarını izledim başarı oranı %80.

HM2007 ile başarı oranı %100. İzlediğim videolarda bütün ses komutları hatasız belirlendi. Ancak çipin bir sorunu var.

Oldukça büyük. Sram bağlantısı nedeniyle fazlaca pine sahip 48 ya da 52. Eğer sram, hm2007 ye dahili hale getirilir ve smd üretilirse atılım yapabilir. Üretilen kitler yukarıda da görüldüğü gibi oldukça büyük.

Tuş takımı ile öğrenme işlemi sağlanıyor. Kaydedilen ses algılandığında hangi numara verilmiş ise ekranda görülüyor. Display sürmek için 7447  7448   4511 gibi entegreler kullanılabilir.

devre şeması:


ses ile kontrol

Hm-2007 datasheet ve webden temin ettiğim çeşitli çizimleri aşağıda ki linkten indirebilirsiniz. (dosya/indir) Maalesef pcb çizimine rastgelmedim. Çizen/duyan olursa bildirsin.

hm2007 datasheet and schematics download (no pcb)



Yorumlar

Popüler Yayınlar:

grup priz ara kablo yapımı

elektrikli fırın devre bağlantı şeması

gsm sinyal seviyesi asu dbm nedir

chrome ile programsız video nasıl indirilir

dc motor yönü değiştirme devresi

fan aspiratör motoru dönüş yönü değiştirme